You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Se încarcă...

Povestea

Povestea Castelului

Povestea „Castelul Bucuriei” a început dintr-o nevoie a mea ca mamă, o nevoie a multor mame din zilele noastre, așa cum aveam sa aflu. Căci în timp ce construiam pentru familie casa ce este astăzi grădinița, căutam pentru copiii mei un loc unde să se îmbine activitățile creative cu mâncarea sănătoasă, unde să învețe limbi străine şi să mă ajute să descopăr care este HARUL cu care s-au născut fetițele mele.

Am căutat, am vizitat, am întrebat.... şi dacă grădinițe în limba engleză sunt destule, unde să facă pictură, creativitate, teatru, dans, mișcare, una în care să se şi respecte principiile mele privind mâncarea sănătoasă, chiar nu am găsit. Teodora, fetița mea cea mare, este alergică la multe produse alimentare, așa că aveam o listă de întrebări: ce fel de făină folosiți, folosiți zahăr, folosiți ulei dublu rafinat, lapte de vacă sau de capră? Nu mai vorbesc aici despre laptele vegetal sau ouăle de prepeliţă.... deja era prea mult. Bineînțeles că se uitau la mine ciudat, de parcă aş fi fost de pe altă planetă.

Tot căutând, am zis: „Dacă nu există locul unde să-mi duc eu copiii, atunci o să-l inventez!”

Încă nu se turnase fundația.... abia se făceau săpăturile casei. Am luat proiectele şi am început să merg la autorităţi să văd dacă pot primi avizele de funcţionare şi dacă este nevoie sa modific ceva.

Am dat peste oameni buni care au înțeles nevoia mea, așa că m-au ajutat se găsesc utilitatea fiecărui colțișor, căci nu este uşor.

Era nevoie sa luăm autorizația pentru încă un etaj şi bineînțeles să facem rost de bani pentru el.

Totul UNIVERSUL a ajutat la acest proiect de suflet. Mulți oameni ne-au fost alături, neau sprijinit moral şi financiar şi le mulțumim din toată inima. Au fost şi multe piedici. Dumnezeu a avut grijă, ne-a dat putere şi ne-a trimis oameni în cale pentru a ne ajuta, căci fără familia mea şi fără toți acești oameni buni, nu ar fi existat astăzi Castelul Bucuriei.

Dacă ar fi să descriu acest loc în câteva cuvinte acestea ar fi: armonie, sănătate, creativitate, bucurie, mișcare, joacă, prietenie, iubire, zâmbete şi râsete de copil.

Mi se umple inima de bucurie când îi privesc pe pitici cât de fericiţi sunt, cât de sinceri , liberi şi iubitori sunt. Este minunat în lumea copiilor :0

Acest loc este exact așa cum am visat să fie pentru copiii mei. Este O MISIUNE DE SUFLET dedicată în primul rând copiilor şi tuturor mămicilor ce gândesc şi simt ca mine, care înțeleg cât de important este acest START în viaţă.

Am gândit activitățile astfel încât săptămânal copiii să aibă în program: pictură, teatru, dans, karate, muzică, limbi străine, tocmai pentru a scoate la iveală talentul fiecărui copil, iar grădinița să fie punctul de plecare către un OM ÎMPLINIT şi FERICIT.

Mariana Balaban
Mamica de 4 fetite
Fondator şi Manager al Castelului Bucuriei
Nutritionist si Formator Educatie Ghifted

PreSchool provides learning opportunities
that increase children’s potential.