You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Se încarcă...

Cluburi
Clubul de lectura creativa

Dezvolta creativitatea si exprimarea fluenta
Profesor coordonator: Loredana Popa

Clubul de Lectura Creativa este un curs optional in care vom descoperi lumea magică a personajelor de poveste și ne vom dezvolta creativitatea si exprimarea fluenta.

În cadrul Clubului de Lectura Creativa, copiii vor invata sa abordeze cartile într-un mod original si sa descopere entuziasmul pentru lectura,pentru principii sanatoase de viata si pentru dorinta de a mirosi si rasfoi paginile unei carti noi.

In societatea contemporana, copiii sunt din ce in ce mai preocupati de gadget-uri(jocurile video, tabletele, laptopul, telefonul) si sunt tot mai putin dispusi sa citeasca.Cartile au devenit mai degraba o sursa de anxietate,iar lecturarea obligatorie este ineficienta.

Gustul pentru lectura se educa si cultiva de la cele mai fragede varste.

Iata cateva beneficii ale cititului: formarea de aptitudini precum analiza, percepția, dezvoltarea gandirii analitice și îmbunatațirea capacității de vizualizare prin imaginație,dezvoltarea cognitiva.Prin lectura copiii se identifica afectiv cu eroii și eroinele din carți,dezvoltandu-si empatia.

De asemenea, cititul poate deveni terapie,iar, pe termen lung, un proces de reflectie.

Capacitatea de concentrare este direct proportionala cu cititul. Astfel, in Clubul de Lectura Creativa incurajam copiii sa descopere povesti si carti grozave, sa se exprime liber prin discutii si dezbateri pe temele parcurse, sa invete din ceea ce citesc, sa impartaseasca noi povestiri, sa exploreze subiecte interesante pentru o conversatie minunata si in familie, copiii povestind si acasa lectiile aflate din carti.

  • Durata unui atelier: 40-50 de min
  • Frecvență: un atelier pe săptămână; 35 lei/ sedinta per saptamana
  • Vârstă recomandată: Copiii de gradinita-grupa mare(5ani +) si scoala primara
  • Numar minim de participanti: 5 copii inscrisi

Subiectele și obiectivele atelierului pot fi urmărite de-a lungul anului în tabelul destinat programei anuale. În fiecare săptămână părinții sunt înștințați de tematicile abordate și desfășurarea atelierului.

PreSchool provides learning opportunities
that increase children’s potential.